Årets nye sjarmtroll

Posted av i Blogg
  • Font size: Larger Smaller
  • Visninger: 2620
  • 0 kommentarer
  • Abonner på oppdateringer
  • Skriv ut

b2ap3_thumbnail_Revevalper-2.jpg

Våren er en hektisk tid. Det skjer mye ute som vi naturfotografer skal prøve å få med oss. Det er allerede sommer. Sola har snudd og dagene er begynt å bli kortere. Noe av det vi har fått så langt er unger i ugleholken vår rett her oppe i skogen, og revevalper i tumlende lek.

b2ap3_thumbnail_Revevalper.jpg

 

På denne tiden er revevalpene begynt å ta seg små turer ut fra hiet. Da kommer de gjerne ut på åpne plasser der de kan utfolde seg i lek og moro. Noen ganger er det også med et snev av alvor.

b2ap3_thumbnail_Revekvalpar-4.jpg

Den ene valpen er rødbrun, den andre er mye mørkere. Trolig er det et resultat av at den ene av foreldrene er en såkalt korsrev. De er mørkere enn rødreven og har et svart bånd langs ryggen og ett på tvers over skuldrene.

b2ap3_thumbnail_Raudrev.jpg

b2ap3_thumbnail_Korsrevvalp.jpg

Det ser ut til å være en ekstra gunstig vår for kattuglene dette året. Mange unger har sett dagens lys. I vår ugleholk fikk vi tre dunkledde unger.

b2ap3_thumbnail_Kattugleunger.jpg

b2ap3_thumbnail_Kattugleunger-2.jpg

Etter ringmerking og en liten posering er det tilbake i kassen.

b2ap3_thumbnail_Kattugle-i-tre.jpg

Kattuglene kan være aggressive ved reiret, men denne voksne var av det snille slaget. Den satt i et tre like ved og fulgte med da ungene ble ringmerket.

b2ap3_thumbnail_Kattugleunger-3.jpg

Allerede en uke etter ringmerkingen var de tre ute fra "boligen" og satt i tretopper like i nærheten. Der ventet de på mat fra foreldrene som var ute og jaktet.

Kommentarer

  • Ingen har kommentert dette innlegget. Bli den første til å legge til en kommentar

Skriv kommentar

Gjest tirsdag, 18 desember 2018
Du er her: Home Lind og Lunde Årets nye sjarmtroll