Det går mot vår

Posted av i Blogg
  • Font size: Larger Smaller
  • Visninger: 6121
  • 0 kommentarer
  • Abonner på oppdateringer
  • Skriv ut

Vi bor på Vestlandskysten, i Os like sør for Bergen, med vakre Bjørnefjorden like utenfor stuedøra. Da er det naturlig at en del av vår fotografiske virksomhet foregår til sjøs.

Sist sommer investerte vi i ny båt, en 22 fot Askeladden P66 weekend, godt egnet for turer med overnatting.

Allerede på jomfruturen fikk vi forresten en stor opplevelse da vi havnet midt i en flokk med jaktende grindhval. Dette var utvilsomt en lykkebåt som naturlig nok fikk navnet "Lykke".

 

Til tross for stormene Berit og Dagmar har vi hatt båten på sjøen gjennom hele vinteren - det går fint med varme ombord. På denne tiden blir dagene lengre og lengre med et stadig bedre fotolys. Sist søndag var en av de dagene da du merket at våren er i anmarsj. Selv sola som vi ikke har sett så mye til, ga oss noen varmende stråler før den ble pakket inn i mørke tåkeskyer. Ærfuglene som vi tidligere i vinter har sett lite til, har nå samlet seg i større og mindre flokker. Skarvene strekker hals når vi passerer deres faste skjær. Sjøfuglbestanden med spesiellt ternene har gått merkbart tilbake de siste åra.

Derimot ser vi stadig flere havørner her inne i fjorden og silendene har tatt seg merkbart opp i antall. Disse er imidlertid svært sky og letter vanligvis på minst femti meters avstand. Ett unntak var et forelsket par som vi fant på et lite skjær. Kurtisen var i full gang og opptatt som de var av hverandre, lot de oss komme nærmere med båten. De fikk hverandre - vi fikk bilder - våren er på gang med mange nye fotomuligheter !

 

 

Tagged in: fugler Vår

Kommentarer

  • Ingen har kommentert dette innlegget. Bli den første til å legge til en kommentar

Skriv kommentar

Gjest søndag, 20 januar 2019
Du er her: Home Lind og Lunde Det går mot vår