Endelig vår

Posted av i Blogg
  • Font size: Larger Smaller
  • Visninger: 6161
  • 0 kommentarer
  • Abonner på oppdateringer
  • Skriv ut

Værsyk har jeg vel egentlig aldri vært, men nå røyner det sterkt på - til tross for en munter Liv-Randi og de daglige dosene med tran. Når jeg blar i notatene fra hver morgen fra i høst og til nå, finner jeg de faste gjengangerne: Overskyet - regn - disig - vind - tåke. Drittvær!

 

Bjørnefjorden rett utenfor stuevinduet vårt har ikke fått mye hvile gjennon det siste halve året. Både "Berit" og "Dagmar" har herjet, godt fulgt opp av andre uvær som ikke har presentert seg med navn. På TV 2 været står Eli Kari med sitt mest sjarmerende smil og ruller det ene lavtrykket etter det andre inn over Vestlandskysten.

Dette vil igjen si mer eller mindre mørketid og elendige forhold for en naturfotograf. Spesielt når det er snakk om aksjonsbilder med for eksempel fugler i flukt. Jada - jeg vet at det finnes stativ til mer eller mindre stillestående motiv eller til kreative panoreringer - og det har nok til tider vært i bruk. Det har ikke gråfilteret - den effekten ordner naturen selv.

Lyspunkt har det imidlertid vært oppi det hele. Et havørnpar ser ut til å ha etablert seg her i området med en fast sitteplass i en grantopp 500 meter fra kjøkkenvinduet. Dermed har en del tid gått med til å dra småsei opp fra fjorden. Når vi er ute med båten har vi alltid med fisk som vi kaster ut og i løpet av den siste måneden er ørnene begynt litt forsiktig å komme nedpå. Det er jo både hyggelig og interessant å få til noe slikt på egenhånd.

I dag er det vårjevndøgn og våren kom spesielt tidlig her hos oss i vår. Tjeld og viper er for lengst på plass. Hestehov og kusymre blomstrer - det går mot lysere tider og "mørketiden" er glemt - i hvert fall nesten.

Oddmund

 

 

 

Tagged in: havørn Vår

Kommentarer

  • Ingen har kommentert dette innlegget. Bli den første til å legge til en kommentar

Skriv kommentar

Gjest søndag, 20 januar 2019
Du er her: Home Lind og Lunde Endelig vår