Havørn og paddekalas

Posted av i Blogg
  • Font size: Larger Smaller
  • Visninger: 2704
  • 0 kommentarer
  • Abonner på oppdateringer
  • Skriv ut

b2ap3_thumbnail_Havrn-til-blogg.jpg

Et havørnpar som vi har hatt kontakt med i flere år, mistet i vinter heimen sin. Orkanen Nina som raste langs kysten, reiv også med seg store deler av det gamle reiret. Det var tidligere i vår vi oppdaget dette og havørnparet var ikke å se. Dermed trodde vi de hadde forlatt stedet.

 

b2ap3_thumbnail_Havrn-til-blogg-2.jpg

Da vi i begynnelsen av mai igjen var forbi stedet med båt, fikk vi et hyggelig gjensyn med de gamle kjenningene. Hannen er ringmerket og vi har gitt han navnet "Ringenes herre". Ut fra tidligere bilder har vi lest nummeret på ringene og således fått vite at han i år er tjueen år gammel.

b2ap3_thumbnail_Havrnblogg-2.jpg

Vi tror faktisk at gjensynsgleden var gjensidig. I store sirkler svevde han over båten og kom villig ned da vi kastet ut en nyfisket småsei. Med tunge vingeslag skrudde han seg oppover i den bratte bergveggen der den slo seg inn. Ikke på den gamle reirplassen, men noen hundre meter lenger borte. Der hadde de tydeligvis bygget nytt. Trolig lå hun på egg eller kanskje var de allerede klekket?

b2ap3_thumbnail_Havrnblogg.jpg

Like etter kom han ut igjen og ba om mer - noe han selvfølgelig fikk. Treffsikkerheten er stor selv om han har bare ett øye. det høyre er ødelagt - uvisst av hvilken grunn. Gubben er tjueen år gammel og småbarnsfar - det er imponerende!

b2ap3_thumbnail_Paddekalas.jpg

Til slutt - årets paddesesong, gytetiden er forbi. Vi har brukt litt av våren til å gjøre noen videoopptak både på land og under vann og redigert det sammen. Se filmen ved å følge linken under.

Paddekalas

Tagged in: havørn Padder Vår

Kommentarer

  • Ingen har kommentert dette innlegget. Bli den første til å legge til en kommentar

Skriv kommentar

Gjest fredag, 14 desember 2018
Du er her: Home Lind og Lunde Havørn og paddekalas