Hjortebrøl og Nordlys

Posted av i Blogg
  • Font size: Larger Smaller
  • Visninger: 3116
  • 0 kommentarer
  • Abonner på oppdateringer
  • Skriv ut

b2ap3_thumbnail_Nordlys.jpg

I tillegg til en rikholdig fargepalett har høsten noe annet å tilby oss naturfotografer. I dette innlegget har vi prøvd oss på - for vår del noe nytt. Vi har redigert sammen en blanding av video og stillsbilder. (Se videoen lenger nede)

 

Som en del av mangfoldet i oktober går ørreten opp i elver og bekker for å gyte og hjortebukkene holder sine brølende konserter nesten døgnet rundt. De nyeste opptakene (stills og film) er gjort med Canon 1DX, mens bukker og hjortekolle er filmet med Canon XLH1, HDV på tape som er digitalisert og så redigert i Final Cut Pro X og lagt på musikk.

b2ap3_thumbnail_Hjortebukk.jpg

Det blir selvsagt en del timer og dager med venting i skjul på at noe skal dukke opp. Det hender jo at noe annet enn det du venter på også kommer forbi - som for eksempel en skabbete rødrev som synes det er vel mye bråk i hjorteskogen. Som om det skulle vært bestilt kom det en enslig hjortekolle inn på arenaen og la seg ned. Hun visste nok at det var bukker i nærheten. En bukk prøvde seg, men ble jaget av en annen som deretter forsøkte seg på kolla....

Nordlys er ikke så vanlig her på våre kanter, men en kveld etter dagens økt i kamuflasjen, flammet det opp før det etter en drøy halvtime sluknet. Artig var det å oppleve det samtidig som bukkene brølte lenger nede.

Kommentarer

  • Ingen har kommentert dette innlegget. Bli den første til å legge til en kommentar

Skriv kommentar

Gjest tirsdag, 18 desember 2018
Du er her: Home Lind og Lunde Hjortebrøl og Nordlys