I hjorteskog og høyfjell

Posted av i Blogg
  • Font size: Larger Smaller
  • Visninger: 2737
  • 0 kommentarer
  • Abonner på oppdateringer
  • Skriv ut

Etter noen dager i et skogsterreng i Sogn som er dominert av gammel furuskog, tok vi turen opp i høyfjellet. Skogen er spennende, men det er litt befriende å komme opp i vierregionen og enda høyere der du ser langt ut over viddene.

 

De lyse sommernettene inviterer jo til å komme seg opp av senga og ut lenge før sola står opp. Det er jo da mange av de ville dyrene er aktive. Dagene i skogen brukte vi først og fremst til hjortefotografering.

På denne tiden skifter hjorten fra en litt rufsete vinterpels til en glatt og fin sommerdrakt. Samtidig har kollene satt nye rødbrune, hvitprikkete kalver til verden. Fjorårskalven er brutalt jaget bort etter å ha fulgt mora helt frem til kalvinga.

Helt tilfeldig fikk vi en grytidlig morgen et lite glimt av to revevalper som straks forsvant som olja lyn. Her måtte det jo være et hi i nærheten. I et forsøk på å lokke de tilbake, brukte vi noen dager på å kaste ut mat på stedet. En morgen etter et par timers venting, kom det en liten rødbrun kar med en uferdig pels snikende gjennom gresset. Det er nok den minste rødrevvalpen vi har sett.

Ivrig snuste den seg frem til det vi hadde kastet ut. Den stusset litt da den fikk øye på oss - sikkert første gang den hadde sett mennesker, men den roet seg kjapt. Først spiste den litt av det vi hadde lagt ut - oppskjærte biter av Gilde kjøttkaker som hadde lagt på bunnen av fryseren og var dermed utgått på dato. Da den lille magen hadde fått nok, samlet valpen sammen biter i kjeften og løp for å grave de ned. Artig å se at den allerede hadde utviklet samlerinstinktet.

Forandring fryder, sies det og vi forlot skogen og dro til fjells - først til Hol like over vierregionen.

Dagen etter gikk turen litt høyere til fjellene over Aurlandsdalen. Begge stedene i strålende vær.

 

 

Kommentarer

  • Ingen har kommentert dette innlegget. Bli den første til å legge til en kommentar

Skriv kommentar

Gjest fredag, 14 desember 2018
Du er her: Home Lind og Lunde I hjorteskog og høyfjell