Lavvo-Liv blant høstfarger

Posted av i Blogg
  • Font size: Larger Smaller
  • Visninger: 3666
  • 2 kommentarer
  • Abonner på oppdateringer
  • Skriv ut

 

Som mange andre fargeglade naturfotografer gjør i september, tok også vi en tur til fjells på jakt etter høstmotiv. Blant annet ble det et par netter i lavvo på Filefjell der bjørkeskogen hadde iført seg de fargene vi var ute etter.

På denne tiden kommer mørket sigende tidlig sammen med en relativt kjølig luft. Men du verden så flott det er å sitte ute en stund og betrakte den gnistrende klare nattehimmelen med Melkeveien, Karlsvogna og alle de andre stjernebildene før vi går inn til en god og varm sovepose. På denne turen var det at Liv-Randi fikk tilnavnet lavvo-Liv. Noe hun forøvrig ikke hadde noe i mot.

 

Det lysner gradvis - en ny dag er på vei. Man kan vel ikke akkurat kalle det kvalitetssøvn ved en slik overnatting, men det er nå likevel helt ok. Til vår store overraskelse da vi stakk hodene ut, var landskapet rundt oss fullstendig borte. Alt var pakket inn i tjukk tåke med en sikt på under 30 meter. Kun rett over oss var det hull i tåkehavet. Der lyste en blekgul måne.

Høstbilder med tåke var jo mer enn vi hadde forventet. Nå var det om å gjøre å finne de rette fotoposisjonene. Problemet var at vi ikke visste akkurat hvor sola ville komme opp.

Valget falt på en foss mellom Øvre Smeddalsvatnet og Nedre Smeddalsvatnet. Pola filter og ND filter lot oss bruke lange lukkertider for å "dra" ut det rennende vannet.

Ting skjer raskt en slik morgen. Tåka kommer og går og snart stiger sola opp bak åskammen og får gule bjørketrær til å gløde.

Etter en slik morgen smakte det med frokost og kokekaffe i solskinnet utenfor vår ringe bolig samtidig som resten av dagen planlegges.

Dagen ble forøvrig avsluttet med middag - Real turmats storfegryte med temperert rødvin.

Natten bød på mange kuldegrader og vi våknet opp til nedrimet lavvo og landskap.

Se flere høstbilder i Bildegalleri under Høst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagged in: Filefjell Høst Lavvo

Kommentarer

Skriv kommentar

Gjest søndag, 20 januar 2019
Du er her: Home Lind og Lunde Lavvo-Liv blant høstfarger