Mot lysere tider

Posted av i Blogg
  • Font size: Larger Smaller
  • Visninger: 2451
  • 0 kommentarer
  • Abonner på oppdateringer
  • Skriv ut

b2ap3_thumbnail_Mot-lysere-tider---Foto-Oddmund-Lunde.jpg

Det lysner gradvis for hvert døgn som går - dagene blir lengre og lengre. En gryende optimisme setter seg i sjela. Selv om den grønne vinteren på våre kanter har vært ekstra seig denne gang, går det som alle andre år mot en etterlengtet vår.

 

b2ap3_thumbnail_Mot-lysere-tider-2.jpg

Bjørnafjorden er fjorden vår, og fra stuevinduet kan vi følge med på de forskjellige skiftningene der ute, alt etter vær og lysforhold. Herfra ser vi også daglig havørn som seiler rundt på sine brede vinger.

På en haug ca. 70 meter nedenfor oss har vi derfor over en periode jevnlig lagt ut fisk - selvfisket småsei. Nå opplever vi daglig at i hvert fall tre forskjellige ørner er nedpå og henter seg en godbit. Det blir jo ikke noen bilder å skryte av, men moro er det likevel å ha de så tett innpå heimen.

b2ap3_thumbnail_Mot-lysere-tider-a-4.jpg

b2ap3_thumbnail_Mot-lysere-tider-a-3.jpg

Når været en dag i blant tillater det, tar vi en tur på fjorden for å fiske og se på hva som rører seg i skjærgården. Ærfuglen svømmer rundt i større og mindre flokker. Fjæreplytten er her på sitt vanlige vinterbesøk. De løper opp og ned på svabergene i takt med bølgene på evig leit etter mat som snegler og muslinger.

b2ap3_thumbnail_Mot-lysere-tider-3.jpg

b2ap3_thumbnail_Mot-lysere-tider.jpg

Silendene er vanligvis sky og letter på langt hold, men nå når de er begynt å finne sammen to og to er de ofte enklere å få på fotohold. Storskarven sitter på sine faste skjær og tørker vingene etter en fisketur. De langbeinte hegrene er på evig jakt  etter et lite fiskemåltid i fjæra. Skrikende måker er på plass når fisken blir sløyd. Det er liv blant holmer og skjær selv på vinterstid.

b2ap3_thumbnail_Mot-lysere-tider-a.jpg

Kommentarer

  • Ingen har kommentert dette innlegget. Bli den første til å legge til en kommentar

Skriv kommentar

Gjest søndag, 20 januar 2019
Du er her: Home Lind og Lunde Mot lysere tider