Naturfotografens redningsaksjon

Posted av i Blogg
  • Font size: Larger Smaller
  • Visninger: 3894
  • 0 kommentarer
  • Abonner på oppdateringer
  • Skriv ut

Etter endt fiske tok vi en tur rundt et skjær her ute i fjorden for å se etter terner. Ingen terner hadde funnet veien dit denne lørdagen. Kun noen måker og en ærfugl som lå på tangen i sjøkanten var det vi fant. Ærfugl har vi mange bilder av, men vi tok likevel et bilde av denne hannen.

Først da vi kom hjem og fikk bildene opp på PCèn oppdaget vi at fuglen satt fast i et snøre som var tvinnet rundt den ene foten. Den andre enden var viklet inn i tangen.

Da vi tok bildet var det fjære sjø og spørsmålene meldte seg - hvor lenge hadde den vært fanget og hvordan var det når det var flo - hadde den problemer med å holde hodet over vann? Uansett må den ha kjempet både hardt og lenge for å komme løs. I tillegg er det en hyppig båttrafikk tett forbi skjæret med påfølgende bølger som utvilsomt har gjort vondt verre.

Tidlig neste formiddag reiste vi ut og ærfuglen lå fortsatt på samme sted. Da var det tid for en redningsaksjon. Utstyrt med håv og kniv la Liv-Randi seg langflat forut på dekk og fanget inn den uheldige fuglen som først gjorde et mislykket forsøk på å svømme unna, men til det var linen for kort. Snart havnet den i håven og ble frigjort fra snøret.

Ærfuglen må ha hengt der lenge for da den kom ombord var den fullstendig utkjørt og ble liggende som om den var død. Imidlertid, etter noen minutter kviknet den til og ble forsiktig satt på sjøen hvor den padlet av sted.

Etter rundt ti meter ville den på land og kravlet seg gjennon tangen og opp på svaberget. Det hører med til historien at vi rev løs et mer enn femten meter langt snøre som hang fast i tangen rundt skjæret. Vi skal ikke spekulere i hvordan det havnet der, men vil uansett komme med en oppfordring til fiskere: ikke kast denslags på sjøen

Kommentarer

  • Ingen har kommentert dette innlegget. Bli den første til å legge til en kommentar

Skriv kommentar

Gjest fredag, 19 oktober 2018
Du er her: Home Lind og Lunde Naturfotografens redningsaksjon