På nye veier

Posted av i Blogg
  • Font size: Larger Smaller
  • Visninger: 3090
  • 0 kommentarer
  • Abonner på oppdateringer
  • Skriv ut

En litt annerledes fotojakt er den fra bil. Fordelen med denne formen for fotojakt er at du når over større områder på relativt kort tid. Dette prøvde vi i et par dager med Hemsedal som utgangspunkt.

Det vi var spesiellt ute etter var ville dyr og da må man som kjent opp grytidlig på denne tiden av året.

 

For vår del ble det senest klokken 03.00. Den ene morgenen gikk turen opp over Golsfjellet og inn Tisleivegen som er en bomvei (30 kroner) og over den såkalte Stølsvidda, et område med et rikt og variert dyreliv.

Her hadde vi blant annet møter med hare, elg, rev, jordugle, traner og mange orrhaner - fortsatt i fullt spill den 7. juni. På et stort dyrket jorde i utmarka gikk det to elger og beitet samtidig som minst femten orrhaner spilte rundt dem. Dessverre var avstanden for stor for fotografering, men en artig opplevelse var det uansett.

Den neste morgenen holdt vi oss i Hemsedal med tur innover Grøndalen og opp til Vavatnet og ned i Hydalen. Der hadde forøvrig Bergans slått leir med et utall antall telt og lavoer. På denne turen fikk vi med oss haukugle, lirypestegg og rødrev samt mye fin natur. Det vil si - da vi kom høyere til fjells var landskapet fortsatt litt goldt med svarte vierbusker mellom snøflekkene. På de høyeste toppene lå det faktisk et dryss med nysnø. Sein vår med andre ord.

Dette var en fin avveksling fra sjø og båtliv med fiske og selvsagt fotografering som vi har drevet med i vinter og vår.

Nedenfor er noen flere av bildene vi fikk med oss.

Takk til Kenneth for lånet av hytta!

 

Kommentarer

  • Ingen har kommentert dette innlegget. Bli den første til å legge til en kommentar

Skriv kommentar

Gjest fredag, 14 desember 2018
Du er her: Home Lind og Lunde På nye veier