Vårlige tendenser

Posted av i Blogg
  • Font size: Larger Smaller
  • Visninger: 2928
  • 0 kommentarer
  • Abonner på oppdateringer
  • Skriv ut

Etter en lang periode med pent, kaldt og klart vintervær, ser vi nå frem til litt mer vårlige forhold. Det er allerede langt ut i april og fortsatt stikker telen dypt og mange vann er enda dekket av tykk is.

 

Men nå kom endelig væromslaget med kuling og regnbyger. Ekstremvær meldes det om i avisene - nei, det er bare et helt vanlig drittvær.

Frem til nå har vi brukt tiden mye på sjøen. Fordelen med båtlivet om vinteren er at vi stort sett har fjorden for oss selv. Der har vi hentet fiskemiddagene og vi har fulgt utviklingen på vei mot vår.

Tjelden var tidlig tilbake, så kom grågåsa og vipene.

Sammen med silender, ærfugl, hegrer og skarv som har vært her i hele vinter gjør de skjærgården rikere.

Fra tid til annen dukker det opp spekkhoggere her i fjorden. De har fulgt sildestimene nedover langs kysten. Selv om det ikke ble det helt store fotografiske utbyttet, har vi så vidt vært i kontakt med dem. Artig bare å få se disse dyrene.

Havørnredet innerst i en fjordarm er igjen tatt i bruk av de som i fjor fikk unger på vingene. Den ene som er mest villig til å komme ned etter fisk som vi kaster ut, er ringmerket og dermed lett genkjennelig.

Etter å ha forsynt seg litt av småseien, tar den resten med seg opp til redet i en furu langt oppe i en bergvegg. der ligger nok maken på egg og får sin del av måltidet.

 

Selv hestehoven har slitt med å komme seg opp blant fjorgammelt gress. Orrfugl og tiur er i gang med sine spill og så snart isen er borte fra dammen stemmer froskene i med sin sang.

Det blir en travel tid fremover, men det er jo det alle entusiastiske naturfotografer liker.

 

Kommentarer

  • Ingen har kommentert dette innlegget. Bli den første til å legge til en kommentar

Skriv kommentar

Gjest søndag, 20 januar 2019
Du er her: Home Lind og Lunde Vårlige tendenser